Login Retail
SHOESFASHIONLUXURY OUTLET SHOP BY SIZE FOUNDATION
HOME / CS WORLD / FOUNDATION / DONATIE VAN 5000,- EURO AAN STICHTING FREE A GIRL

Donatie van 5000,- euro aan Stichting Free a GirlBeste Miranda en Colette Sol,

Hartelijk dank voor het overmaken van €5000,- aan Stichting Free a Girl.
De donatie die jullie hebben gedaan is gebruikt ter algemene ondersteuning van de projecten in India en Nepal die de strijd aangaan tegen mensenhandel en gedwongen prostitutie.

INDIA
Het werk van onze Indiase partners kan door de opbrengst worden voortgezet: van onderzoek en bevrijdingsacties tot en met opvang en juridische zaken. Zodra meisjes zijn bevrijd uit de gedwongen prostitutie wordt er gezorgd voor opvang, traumaverwerking en rehabilitatie. Daarnaast krijgen de meisjes onderwijs en vaardigheidstrainingen. Indien de meisjes er klaar voor zijn en ze hebben een veilige plek, worden ze goed voorbereid en begeleid om terug te keren in de samenleving. Om een blijvend verschil te maken wordt de juridische afdeling ondersteund om rechtszaken aan te spannen en daders veroordeeld te krijgen.

NEPAL
Door de aardbeving in Nepal zijn extra programma’s gestart om onze partners te ondersteunen. Er is directe noodhulp verleend en extra opvang gerealiseerd om mensenhandel te voorkomen. Een ramp maakt meisjes extra kwetsbaar bijvoorbeeld doordat hun familie wegvalt. Na de ramp is er voor meisjes extra gevaar dat zij in de klauwen van mensenhandelaren vallen en worden verkocht aan bordelen in India. Extra opvang van de meest kwetsbare meisjes is nu heel hard nodig. Meisjes in de opvang krijgen een medische controle en behandeling en traumacounseling. Daarnaast krijgen ze trainingen aangeboden, zoals een het maken van kleding, leren koken of een opleiding tot schoonheidsspecialiste. Hiermee worden ze voorbereid om na opvang zelfstandig te kunnen functioneren. Om een goede toekomst tegemoet te gaan informeert onze partner de meisjes tevens hoe om te gaan met hun gezondheid en seksualiteit, over mensen- en vrouwenrechten en alle mogelijke vormen van mensenhandel.

Warme groet/Warm regards,
Joamy Tounkara – van Maanen Hoofd Marketing & Communicatie / Head of Marketing & Communications
Free a Girl
Colette Sol Foundation supports victims of human trafficking